Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší mini B na své soupeřky dnes nestačily

čtvrtek 19.2.2009 | Sv. Horák


Nové dresy dnes minižačkám k vítězství nepomohly, příště už to bude určitě lepší ...

 
 
 

Body: Kája 7 TH 4/1, Kika 6 2/0, Jiřa 3 1/1 a po 2 Marťa, Ivča, Kačka a obě Adélky. Zbývající se bodově neprosadily.

Pouze dvě vyrovnané čtvrtiny (1. a 3.) k úspěchu v této věkové kategorii nevedou. Za soupeřkami jsme zaostávali v rychlosti, okamžitém rozhodování ale především v obranných činnostech. I nadále u celého týmu přetrvává špatné zaujímání obranného postavení. Jsem však přesvědčen, že při zvýšené koncentraci na jednotlivé obranné činnosti jsme schopni v krátké době tento nedostatek společným úsilím odstranit.

Po takovém výsledku se vždy těžko hodnotí. Nedostatků je stále mnoho, ale mohu i vyzvednout klady. Áďa Utíkalová správně pochopila, jak a kdy se uvolňovat pro míč, kdy začít s bráněním své hráčky, chybí jí však rychlost. Malá (zatím) Áďa  měla při hře dobré nasazení, více však v útočné fázi. Obrana jí stále příliš nevoní. Vyhrává však to družstvo, které dostane míň košů. To bez kvalitní obrany nejde. Ádin problém je však v koncentraci a kázni. Ivča se ve své první herní fázi velmi snažila, střelecky prosadila a často i kvalitně uvolňovala s míčem, dobře bránila. Proč však nevydrží se stejným nasazením i při dalším střídání je záhadou, kterou jsem zatím nerozlouskl. Kačka a Jiřa - bojovnice k pohledání, ale kde je vaše sebevědomí? Vždyť vy se bojíte nastoupit i do základní sestavy. To přece každá pořádná basketbalistka považuje za vyznamenání a důvěru trenéra. Jiři těch výborných nájezdů bylo dost a dost, ale zvaž kdy začít s dvojtaktem. Potom i většinu bez problémů proměníš. Marťa, výborné útočné i obranné nasazení. Když už hráčku bráníš, tak skutečně jako lvice. Ale ruku na srdce, zapomínáš včas bránit a sebevětší nasazení již hráčku, na kterou zapomeneš, na hřišti nedožene. Léňa se dnes neprosadila. Chyběla ti tvoje typická snaha o zakončení. Pokaždé jsi zastavila driblink těsně před zakončením, soupeřka tě pak snadno ubránila. Příště se rozhodni najíždět a nebát soupeřky, že tě ubrání. Pozor na vyhazování ze zázemí. Zde jsi až příliš často odevzdala soupeřkám míč. Kika a Kája, dvě tradičně bodující hráčky dnes všechno samy střelecky neobsáhly. Obě bojovaly, ale obranných chyb se ani ony nevyvarovaly. A ruku na srdce, s tou kázní dnes byly taky trochu na štíru.

Žabky - týme, musíme si uvědomit, že na hřišti se bojuje, ale na lavičce taky. Z lavečky musíte přijít na hřiště maximálně koncentrované, ihned vědět koho máte bránit, kterým směrem útočíme, ale vždy a za každých okolností přispět našemu společnému cíli - porazit soupeře a „být dobrými baskeťačkami".

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS