Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Na Hynaisce vyhrál Krnov

neděle 24.5.2009 | O. Čoček

Na turnaji basketbalových nadějí zvítězila děvčata z Krnova, před OSK, našimi zástupci a Hranicemi.

 
 

Naše holky sice obsadily až třetí místo, ale prvotním posláním turnaje nebyl boj o poháry, ale především porovnání zkušeností a tréninkových metod jednotlivých přípravek z našeho kraje. To se myslím jednoznačně podařilo a opět se potvrdilo, že střední a severní Morava basket umí.

V propozicích turnaje stálo, že zúčastnit se smějí jen děvčata, která doposud nehrála žádné soutěžní utkání. Tato podmínka je v našem sportu jen těžko splnitelná, základny oddílů bohužel nejsou tak široké a tak jsme nakonec museli udělit několik výjímek. To se následně projevilo i na výsledcích jednotlivých zápasů, když zejména u družstva Krnova a OSK byla vidět větší rozehranost a zápasová zkušenost. Naopak za Hranice nastupovaly opravdové naděje basketbalu, některým snad nebylo ani 6 let. Nicméně, všichni nakonec byli rádi, že zkušenější děvčata nastoupila, protože úplní nováčci se od nich mohli lecčemu přiučit a hra alespoň dostala větší spád. Velké poděkování patří i rozhodčím, kteří se snažili malým adeptkám našeho sportu poradit a trpělivě upravovali postavení při TH, ukazovali na kterou stranu se zrovna útočí a občas přivřeli oči při menším porušením některých pravidel.

Přes mírné rozdíly v dovednostech, zkušenostech i tělesných proporcích hráček bylo velmi důležité zapálení pro hru a snaha dát aspoň pár bodíků. Ikdyž některé výsledky vypadají celkem jednoznačně, na hřišti to vypadalo úplně jinak. Mnohdy o hlavu menší děvčata předčila bojovností a zarputilostí své zkušenější splubojovnice a to, že skore jim nenarůstalo tak rychle jako soupeřkám jim vůbec nevadilo. Vždyť příště už to může být úplně jinak. Doufejme, že holkám (ale i rodičům) jejich nadšení vydrží a budeme je potkávat na našich palubovkách i za deset, dvacet a možná i třicet let.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS